logo

Sokan kimaradnak a hathavi fegyverpénzből

2021.12.07.

A rendőrség állományába tartozó Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai keresték meg az ATV Híradójának szerkesztőségét azzal, hogy ismét lemaradnak a rendőröknek járó plusz juttatásokról. Korábban csak a hivatásos állomány tagjai kaptak 500 ezer forintos egyszeri jutalmat. Most hathavi fegyverpénzt ígért a kormány a rendőröknek, de azt is közölték, hogy erre sem a fegyveres őrök, sem az igazgatási alkalmazotti szolgálat, sem egyéb alkalmazottak nem számíthatnak.

Az FRSZ főtitkára az ATV Híradójának elmondta, hogy: „Szeretnénk azt elérni, hogy ezek az állománykategóriák se maradjanak ki ebből a juttatásból. Hozzá kell tenni azt, hogy még arra sem született jogszabály, hogy a hivatásosok fognak kapni. Ez egy szóbeli ígéret mind a mai napig”
– közölte Pongó Géza. (Bővebb információ a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) november 25-ei üléséről itt olvasható.)

A Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának DK-s alelnöke, Vadai Ágnes azt mondta, ő írásban kérdezte a belügyminisztert, milyen döntés várható.

„Nem láttuk még a végrehajtási rendeletet, nem is készült még el. Abban sem vagyok biztos, hogy ezt januárban ki is fogják fizetni. Élek a gyanúperrel, hogy addig húzzák az időt, míg közelebb kerülnek a választásokig” – jelentette ki Vadai.

A fegyverpénzzel kapcsolatban az ATV kereste a Belügyminisztériumot. Válaszukban azt írták, hogy a tárca a „fegyverpénzről tájékoztatta a honvédelmi és rendészeti bizottságot. Az ott elhangzottakat meghaladó döntések – köztük a juttatásra jogosult személyi kör tételes meghatározása – a közeljövőben történnek meg. 

Az ATV videója az alábbiakban tekinthető meg:

 

Archívum

Share This