logo

Nem árt ha tudjuk: meddig érvényes az FRSZ tagsági kártya

2023.01.23.
makasz-kartya

Az FRSZ tagsági kártya kettős funkcióval bír:

  • egyrészt igazolja birtokosának szakszervezeti tagságát, valamint az FRSZ által nyújtott szolgáltatások és kedvezmények igénybevételére való jogosultságot,
  • másrészt feljogosít a MAKASZ által szervezett országos kedvezményrendszer igénybevételére is.

A tagsági kártyát megtestesítő plasztik kártyát az FRSZ-be történt belépés után néhány héttel küldjük meg tagjaink számára. A kártya hátoldalán egy vonalkódos matrica található, amely a MAKASZ által biztosított kedvezmények igénybevételére való jogosultságot igazolja. A matrica érvényességi ideje minden év augusztus 31. napjáig tart.

A matricán szereplő érvényességi idő lejárta azonban nem jelenti a szakszervezeti tagsági jogviszony megszűnését, de még a MAKASZ-kedvezmények igénybevételére vonatkozó jogosultság megszűnését sem! A MAKASZ által biztosított kedvezmények igénybevételére való jogosultság ugyanis digitálisan, okostelefonos applikációval is igazolható mindaddig, amíg a tag ki nem lép szakszervezetünkből. Az applikáció telepítési útmutatója ezen a linken tekinthető meg.

Fentiek miatt a tagsági kártya hátoldalán szereplő vonalkódos MAKASZ címke érvényességi idejének lejárta után csak azoknak küldünk újabb címkét, akik ezt külön kérik, mivel nem rendelkeznek okostelefonnal, és ezért a MAKASZ kedvezmények igénybevételére való jogosultságukat nem tudják digitálisan igazolni. A vonalkódos MAKASZ címke megküldését az frsz@frsz.hu vagy az frsz@orfk.police.hu címre küldött e-mailben lehet kérni évente egy alkalommal. Állományban lévő tagjaink részére a szolgálati helyükre futár útján, a korábban nyugdíjba vonult vagy leszerelt tagoknak pedig a lakcímre postázzuk az érvényesítő címkét. Az érvényesítő címkét az FRSZ tagsági igazolvány hátoldalára kell felragasztani, az alábbi videóban látható módon.

Az FRSZ – MAKASZ tagsági kártya érvényességi idejével kapcsolatos tudnivalókat az alábbi videóban foglaltuk össze:

 

Archívum

Share This