logo

A belügyi dolgozók közel háromnegyede elhagyná a pályát, reagált a minisztérium

2021.05.25.

z ATV híradója is beszámolt a rendvédelmi szakszervezetek azon felméréséről, mely szerint a belügyi dolgozók közel háromnegyede elhagyná a pályát, ha tehetné. A többség úgy érzi, hogy a járandóságok nem ellentételezik mindazt, amit elvárnak a dolgozóktól. Egyebek mellett ez derült ki a Belügyminisztériumban működő szakszervezetek közös felméréséből. A Pintér Sándor vezette tárca az ATV híradójának azt írta: az egyeztetést nem a nyilvánosság előtt kívánják lefolytatni.

Az ATV híradójának tudósítása itt nézhető meg.

Az ATV híradójnak adott interjúban az FRSZ főtitkára kiemelte, hogy a tiszthelyettesi képzés leépülése mutatja leginkább a rendőr szakma presztízsvesztését. Pongó Géza, főtitkár híradónknak azt mondta, az elmúlt években nagyon magas volt a fluktuáció, az utánpótlás viszont nagyon alacsony. „Egyre többen szeretnének leszerelni, csak nem tehetik meg, mert az elmúlt egy évben a veszélyhelyzet kihirdetése miatt meg volt tiltva” – magyarázta.

Az ATV a Belügyminisztériumot is megkérdezte a felmérés megállapításaitól. Kérdéseikre a tárca azt írta: az egyeztetéseket, megbeszéléseket korábban sem a nyilvánosság előtt folytatták, a jövőben is ezt a gyakorlatot követik. (Megjegyezzük, hogy az egyeztetések szinteréként szolgáló Belügyi Érdekegyeztető Tanács plenáris ülését a Belügyminisztérium 2019. május óta nem hívta össze, annak elenére, hogy azt a szakszervezetek több alkalommal is kezdeményezték – a szerkesztő megjegyzése.)

Azt ATV híradójának tudósítása az alábbiakban nézhető meg:

Archívum

Share This