logo

A BM lesz a rendvédelmi állomány biztosítója?

2023.06.16.

A BM közleményben ismerte el, hogy április 11. óta nincs biztosítása a rendvédelmi szervek teljes állományának. Ennek oka, hogy az emelkedő biztosítási díjra nincs költségvetési fedezet. Ezért úgy döntöttek, hogy nem kötnek új csoportos biztosítást, hanem a tárca fizet majd a munkájuk során sérülést szenvedőknek – írja a HVG.

Akárhogy is, a Belügyminisztérium lesz a biztosítója 77 ezer embernek. A hvg.hu információi szerint ennek részleteiről is szól az a pénteki, ma délelőtti egyeztetés, amelyen Kovácsné dr. Szekér Enikő belügyi helyettes államtitkár, valamint Kucsera Tamás, a Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói elnöke és Powell Pál, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke lesz jelen.

Ami a részleteket illeti, egyáltalán nem mindegy például, hogy a biztosítási összeget a Belügyminisztérium utalja-e az érintettnek, vagy az szerv, ahol dolgozik. A minisztérium a rendvédelmi szerveknek csak irányítója, így a tárcától érkező pénz adómentes, míg, ha az adott szerv fizeti ki a pénzt a biztosítottnak, aki a saját munkavállalója, akkor azután már adózni kell.

További részletek a HVG.hu cikkében, ezen a linken olvashatók.

Archívum

Share This