logo

Beszámoló az Ongai emléktornáról és FRSZ családi napról

2023.06.20.

Partnerként, támogatóként, a foci kupa szervezőjeként voltunk idén június 16-án is jelen az V. Ongai Gábor családi napon, melyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szervezett meg Gábor emlékére. Köszönjük a felkérést!

Ötödik alkalommal emlékeztünk meg Ongai Gábor barátunkról, egy remek sport- és családi nappal. Ongai Gábor rendőr őrnagy 2018-ban hagyott itt bennünket, de emlékét alakját, nagyszerű személyiségét a mai napig megőrizzük, többek között ezzel a remek sportnappal.

Az eseményen számos magas rangú vezető is tiszteletét tette. Többek között Szabó Vendel ezredes, a Fejér vármegyei rendőr-főkapitány, Cséri Zoltán büntetés végrehajtási dandártábornok, bv. főtanácsos, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ügyvezető igazgatója, Kárdási József bv. ezredes bv. főtanácsos, parancsnok, Budavári Árpád ezredes rendőrségi főtanácsos, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság mb. vezetője és Orgovány Zoltán nyugalmazott ałezredes a Független Rendőr Szakszervezet képviseletében. Kilátogatott még és jelenlétével tisztelgett Ongai Gábor emléke elött Suszter Tamás a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese is, aki több mint hat évig vezette a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot.

A főszervezői munkát Fekete Mihály alezredes és Németh Miklós alezredes látta el, nagyszerűen.
Ezt az is mutatta, hogy nyolc rendőrkapitányság is részt vett a rendezvényen, ahol bográcsozás, sütés-főzés, —sütemények, nagyszerű italok és remek ebéd várta a résztvevőket.

A rendezvényt Budavári Árpád ezredes nyitotta meg. Üdvözölte Ongai Gábor családját és a csapatokat, valamint kiemelte az összefogás és az emlékezés fontosságát. Természetesen a zene és a számos betétprogram mellett, a foci kapta a főszerepet. Két négycsapatos csoportban kezdték meg a versengést az alakulatok reggel fél kilenckor. A Gárdonyi, a Móri, a Székesfehérvári, és a Bicskei Rendőrkapitányság csapatai által alkotott négyesből, a megyeszékhely együttese és a Mór jutott a legjobb négy közé, míg a Pálhalmai bv-intézet, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, az Adonyi öregfiúk és a Sárbogárdi kapitányság gárdái közül a Pálhałma és az Adony végzett a csoport élén.

A végletekig kiélezett elődöntőket követően a harmadik helyért a Mór és a Székesfehérvári kapitányság játékosai léphettek pályára. Nagyon izgalmas találkozón végül a móriak szerezték meg a bronzérmet.

A döntőben hatalmas küzdelem, férfias csata alakult ki, de nem bírt egymással a nagy favorit Pálhałma és az Adony öregfiúk legénysége. A gól nélküli mérkőzést a büntetőpárbaj követte, ahol az első két hetest mindegyik csapat értékesítette. A mindent eldöntő harmadik hétméterest az Adony játékosa a jobb sarokba lőtte, míg a Pálhalma csapatkapitánya a felső lécre bombázta a labdát, igy az adonyi veteránok emelhették a kupát a magasba.

A különdíjak is méltó helyre kerültek, hiszen a móriak gólvágója Király Kadosa számolatlanul termelte a gólokat, így ő lett a gólkirály, míg az Ongai-díjat, melyet az Ongai család adott át, az egész napot kapott gól nélkül teljesítő adonyi kapus Kenyér Zsolt vehette át.

Nagyszerű családi nap, méltó megemlékezés volt ezúttal is a rendezvény. Találkozunk jövőre, Gábor emlékét megőrizzük!

 

Archívum

Share This