logo

Az OKÉT összehívását sürgetik a szakszervezetek

2023.10.26.

2023. október 17-én az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldala ismételten kezdeményezte az OKÉT ülésének összehívását, mivel korábbi megkeresései eredménytelenek voltak.

A hat szakszervezeti konföderáció (köztük a Munkástanácsok Orszgáos Szövetsége) 2023. július 19-én rendkívüli OKÉT ülést kezdeményezett, négy napirendi pontot javasolva az ülésre. Az OKÉT Munkavállalói Oldala 2023. augusztus 17-én újabb napirendi pontokkal egészítette ki kezdeményezését, melyekre a érdemi rakció nem érkezett.

A gazdaságfejlesztési miniszternek írt levélben az érdekvédők felhívták Nagy Márton figyelmét, hogy a kezdeményezett napirend olyan fajsúlyos kérdéseket tartalmaz, mint a tagdíj levonással kapcsolatos kormányzati szándékok, a 2023. évi keresetfejlesztés mértéke és finanszírozási forrása, továbbá az államigazgatási szervek oktatási és rekreációs célú ingatlanainak eladása.Az ülés összehívására azóta sem került sor, így az OKÉT Munkavállalói Oldala ismételten kezdeményezte a plenáris ülés összehívást, 2023. szeptember 15-én. Ennek a megismételt kezdeményezésnek az eredménytelensége miatt, a Munkavállalói Oldal közös nyilatkozatban tiltakozott.

További részletek a MOSZ oldalán olvashatók.

Archívum

Share This