logo

Az inflációra fittyet hányva megjelentek az ORFK cafetéria utasításai

2024.03.19.

A napokban kiadásra kerültek az idei évi cafetéria juttatást, valamint bankszámla hozzájárulást szabályozó ORFK utasítások (8/2024. és 9/2024. (III.14.) ORFK utasítások).

Részletek:

A BM szintű szabályozást követően a rendőrségi normaalkotás szintjén is kiadásra kerültek az idei évi cafetéria juttatást és bankszámla költségek támogatását szabályozó rendőrségi normák.

Az éves keretösszegek, ahogy arról korábban már beszámoltunk, sajnos maradtak a kb. másfél évtizede változatlan szinten: évi bruttó 200.000,- Ft cafetéria keret, illetve 4.000,- Ft bankszámla hozzájárulás.
Az éves cafetéria keretösszeg az ígéretek szerint április 10-e körül kerülnek feltöltésre a kollégák „kártyájára”.

Az idei évi cafetéria szabályzó nagyjából változatlan rendelkezéseket tartalmaz, mint amiket a korábbi években kiadott belső normák, vagyis pl. hogy az egybefüggő 30 napot meghaladó illetmény/távolléti díj fizetés nélküli távollétek idejére szünetel a cafetéria jogosultság.

Sikerként könyveljük el, hogy az évek óta kitartó javaslataink közül az idei évi cafetéria szabályzóba végül belekerült az a rendelkezés, hogy a rendőrségen belüli áthelyezés esetén nem keletkezik visszafizetési kötelezettsége az áthelyezettnek, csak ha nem a rendőrségi címhez tartozó költségvetési szervhez kerül át az érintett. Akkor a jogviszony megszűnés esetére irányadó elszámolási rend érvényesül.

Kapcsolódó anyagok:

Archívum

Share This