logo

A KMB Szabályzat módosítása ellenére is jár a megbízási díj!

2024.08.26.

A KMB Szabályzat módosítása után is jár a megbízási díj! Jogerős ítéletekben is pert nyertünk.

Minden bíróságon pert nyertünk a körzeti megbízott tagjainknak, akik rendszeresen a működési körzeten kívül járőrfeladatokat, átkíséréseket, elővezetéseket vagy egyéb feladatokat látottak el. Havonta az illetményalap 75%-os mértéke szerinti megbízási díjat, azaz bruttó 28.988,-Ft és kamatait fogadja el a bírósági gyakorlat, ami 3 éves viszonylatban több, mint 1 millió forintos megbízási díjat jelent.

A KMB Szabályzat 2022. augusztus 12-ei hatállyal módosult, és ezt követően a bírósági gyakorlat ingadozó volt, az elsőfokú bíróságok többsége helyt adott a keresetnek, de voltak elutasító döntések is. A közelmúltban viszont a Fővárosi Ítélőtábla több különböző tanácsa is elvi éllel rámutatott, hogy a Szabályzat módosítása után is jár a megbízási díj, a munkáltatói szabályzat egyoldalú módosításával nem lehet a megbízási díj fizetési kötelezettség alól mentesülni.
A Fővárosi Ítélőtábla egyik tanácsa sem hozott elutasító érdemi döntést az ügyben.

Csak az veszít, aki nem foglalkozik az igénye érvényesítésével.

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonló igényük lehet, vagyis körzeti megbízottként rendszeresen láttak el a működési körzetükön kívül járőr vagy egyéb feladatokat.

Tagjainknak a jogi képviselethez elegendő a jogi képviseleti meghatalmazást megküldeni.

Nem szakszervezeti tag érdeklődök jelentkezésére is számítunk, de természetesen a jogi segítség nyújtásához elengedhetetlenül szükséges az FRSZ tagság létrehozása.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos
FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This