logo

Mindenki támogatja, még sincs megállapodás a Volánbusszal…

2020.01.29.

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az FRSZ a munkába járás költségtérítésével kapcsolatban felmerült problémák megoldását kezdeményezte az ORFK gazdasági főigazgatójánál.

A problémának a Népszava is utánajárt, de választ nem kaptak az ORFK-tól. A napilap cikkét viszont több más hírportál is átvette, köztük a Mérce.hu, melyre a Volánbusz Zrt. érdekes kiegészítést küldött. E szerint: „A Volánbusz a 2019. október 1-jei integrációval egy időben kezdeményezte az Országos Rendőr-főkapitányságnál a korábbi, megyei szintű megállapodások egységesítését, annak érdekében, hogy az érintettek egyenlő feltételek mellett vehessék igénybe a szolgáltatást. A közlekedési társaság emellett az átmeneti időszakra az eredeti feltételekkel meghosszabbította a megállapodásokat azokkal a megyei rendőr-főkapitányságokkal, amelyek kifejezték ebbéli szándékukat.”

Ennek tükrében nem egészen értjük, hogy miért nincs megállapodás a vidéki rendőr-főkapitányságok tagjai munkába járásának támogatásáról, ha attól a Volánbusz Zrt. nem zárkózik el, az ORFK elvileg támogatja, a rendőrök számára pedig egyértelműen kedvező lenne? Bízunk benne, hogy kérdéseinkre az ORFK mielőbb egyértelmű választ ad.

Archívum

Share This