logo

Az Országgyűlési Őrségnél már kifizették a cafetéria emelést

2020.07.06.

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) munkavállalói oldalának elnöke újabb megkereséssel fordult a Belügyminiszterhez, tekintettel arra, hogy az Országgyűlési Őrségnél már kifizették a cafetéria emelést. Ezzel szemben a többi rendvédelmi szervnél a szakszervezetek többszöri sürgetése ellenére sem történt intézkedés a 200 ezer forintos plusz juttatás kifizetésére. Eddig csak a BM közigazgatási államtitkára részéről történt egy ködös ígéret. Felkai László április végén ugyanis azt a választ adta a szakszervezeteknek, hogy a SZÉP kártya juttatás tekintetében a kormányzati döntésnek megfelelő végrehajtás előkészítése folyamatban van.

Az biztos, hogy alaposan elő lesz készítve az intézkedés (ha egyszer valóban megtörténik), mivel a rendvédelmi dolgozók cafetéria keretének 200 ezerről 400 ezer forintra történő tényleges megemelésére vonatkozó BM utasítás kidolgozása a miniszteri bejelentéstől számítva immár 3 hónapja húzódik.

BÉT MVO elnökének Belügyminiszterhez írt levele az alábbiakban olvasható:

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A BÉT Munkavállalói Oldal örömmel vette tudomásul, hogy a pandémiás helyzet enyhítésében végzett munkájuk elismerésére hivatkozva az Országgyűlési Őrség személyi állománya részére kifizetésre került a plusz 200.000.- Ft. cafetéria juttatás összege.

Az Operatív törzs vezetőjeként Miniszter Úr tudja a legjobban, hogy a Belügyminisztérium, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Bv., a Polgári titkosszolgálatok és a Vízügyi területen dolgozó valamennyi munkavállaló a különleges jogrend alatt is példás odaadással, egészségük és életük kockáztatásával végezték szakmai feladataikat, mellyel nagymértékben hozzájárultak a sikeres védekezéshez.

Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke az idei tisztavatón emelte ki a rendvédelem helytállását a veszélyhelyzetből adódó feladatok ellátása tekintetében.
Miniszterelnök Úr beszédében hangsúlyozta, hogy a rendvédelmi dolgozók szolgálatuk minden percében érezni fogják, hogy Magyarország mögöttük áll, sosem lesznek magukra hagyva.

A munkavállalói Oldal elfogadta és támogatta Miniszter Úr azon döntését, mely szerint az irányítása alatt álló összes szervnél egységes legyen a béren kívüli juttatás és a cafetéria összege.

A Munkavállalói Oldal véleménye szerint a rendvédelem területén dolgozó minden munkavállaló a szakmai munkájának magas fokú ellátásán túl aktívan részt vett, illetve részt vesz a koronavírus terjedésének csökkentése és megállítása érdekében.

A munkatársak példamutató helytállásának elismerésére tekintettel kérjük Miniszter Urat engedélyezze a cafetéria, plusz 200.000.- ft. összegének kifizetését a juttatásban nem részesült valamennyi munkavállaló részére. Az egészségügyi és járványügyi szakemberek szerint a közeljövőben várható járvány második hullámának jelentkezése miatt a kollégák áldozatkészségére és odaadására az ország védekezése szempontjából továbbra is szükség lesz.

Tájékoztatom, hogy az Önnek írt levelemet a szakszervezetek felteszik a honlapjukra.

Tisztelettel: Powell Pál sk., a BÉT Munkavállalói Oldal Elnöke

Archívum

Share This