logo

Megint kivételeznek a honvédség állományával, vagy csak késik a BM bejelentése?

2021.10.15.

A honvédelem.hu cikke szerint október 13-án közös fórumot tartottak a honvédelmi érdekképviseletek, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviselői. Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, hogy mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak és civil munkavállalók – a pandémiás helyzet időszakában nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként – teljesítményjuttatásban részesülnek még az idén.

A tárca vezetője elmondta, hogy mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak és civil munkavállalók – a pandémiás helyzet időszakában nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként – teljesítményjuttatásban részesülnek, még az idei évben. A katonák egységesen bruttó 80 ezer forint teljesítményjuttatást, illetve SZÉP-kártyára nettó 50 ezer forintot kapnak, míg a védekezésben aktívan résztvevő honvéd tisztjelölteknek bruttó 50 ezer forinttal köszönik meg az idei évben végzett munkát. A honvédelmi alkalmazottak egységesen bruttó 100 ezer forint teljesítményjuttatásra, valamint a SZÉP-kártyára érkező nettó 50 ezer forintra, míg a munkavállók bruttó 76 ezer forintra lesznek jogosultak.

A megbeszélésen Benkő Tibor szólt arról is: a kormány döntése értelmében minden egyenruhás – aki esküjében fogadta meg, hogy az ország érdekeit és a magyar emberek biztonságát, ha kell, élete árán vagy annak kockáztatásával is megvédi – a közeljövőben hat havi juttatást kap. A honvédelmi miniszter hozzátette: a juttatást az idei év végén, legkésőbb a jövő esztendő elején minden érintett megkapja.

Bízunk benne, hogy a Belügyminiszter is hamarosan megteszi a rendőrség állománynak elismerésben részesítésére vonatkozó bejelentését, mivel véleményünk szerint a rendvédelmi dolgozók legalább annyira kiemelkedő munkát végeztek a pandémiás helyzetben, mint honvédségi bajtársaik!

Ráadásul, mindezt külön díjazás nélkül tették, mivel a rendőröktől megtagadták a honvédek számára biztosított napi 10 ezer forint összegű fokozott igénybevételi illetménypótlékot. Bízunk benne, hogy a kormányzat nem fog ismét kettős mércét alkalmazni, az egyébként vállt vállnak vetve szolgáló rendvédelmi és honvédelmi dolgozók között!

Archívum

Share This