logo

Hússzor többet ér a magyar katona a magyar rendőrnél!?!

2022.01.20.

Egy nyolcórás éjszakai műszakért a rendőrök, tűzoltók, bv-dolgozók úgy 1500 forint pluszt kapnak. Egyes katonáknak viszont egy új utasítás szerint akár 30 ezer is járhat – írja a Népszava.

A rendőrség, a tűzoltóság és a büntetés-végrehajtás területén szolgálatot teljesítők éjszakai pótléka ugyanis jó ideje óránként bruttó 190 forint, vagyis egy este 22 óra és reggel 6 óra között lehúzott nyolcórás műszakért nagyjából 1500 forint pluszpénz jár nekik – további részletek a Népszava cikkében, itt.

Kettős mérce a javából, sajnos nem először! Miután a rendvédelmi dolgozókat 2020-ban kihagyták a különleges jogrend idejére bevezetett fokozott igénybevételi illetménypótlékból, tavaly pedig a pandémiás helyzet időszakában nyújtott kiemelkedő munka elismeréseként a katonák, honvédelmi alkalmazottak és civil honvédségi munkavállalók számára adott teljesítményjuttatásból, itt az újabb bizonyítéka annak, hogy a kormányzat következetesen kettős mércét alkalmaz a honvédségi és a rendvédelmi dolgozók juttatásainak megállapítása során.

Archívum

Share This