logo

Pintér nem ígér semmit, de azt biztosan be fogja tartani!

2022.05.19.

Pintér Sándor a honvédelmi és rendészeti bizottsági meghallgatásán a belügyi állomány béremeléséről úgy nyilatkozott, ez az ország mindenkori gazdasági helyzetétől függ. Ez a fejlődés remélhetőleg folytatódik és megteremti a lehetőségét, hogy „munkatársainkat még jobban elismerjük és megfizessük”. Hozzátette, ígéreteket nem tesz, de azokat mindig betartja, a források elköltéséről viszont csak akkor tud nyilatkozni, ha ismeri a költségvetést – írja a HVG.

„Az országban továbbra is rend van. 2010 óta folyamatosan csökken a bűncselekmények száma. Ezt közösen értük el, minden állampolgárral” – mondta Pintér Sándor ügyvivő és leendő belügyminiszter a honvédelmi és rendészeti bizottság előtti meghallgatásán szerdán. A miniszter szerint nőtt a rendőrség állampolgári megbecsülése is, mert a belügyi szerveket hozták ki a legnagyobb megbecsülésű szervezetekként, ezért nem is kíván változtatni ezen a területen. Szerinte a pandémia és az illegális migráció területén elért eredményeknek is része van ebben.

Technikai fejlesztéseket is szeretnének elérni, elsősorban az informatika területén – a rendőrség ebben eddig is élen járt a miniszter szerint. Az ukrán-orosz háború rávilágított, hogy a védekezésre is lényegesen nagyobb hangsúlyt és figyelmet kell fordítani. Ezek a rendszerek a hadviselésnek és az államigazgatási szervek elleni támadások elhárítására szolgálnak.

Pintér Sándor nem tart a rendőrök tömeges leszerelésétől a járvány miatti leszerelési tilalom lejárta után. Szerinte „a kollégák hivatástudata” erősebb annál, minthogy egy jogszabály tartaná őket távol a távozástól. A szolgálati nyugdíj terén szerinte már van egy kialakult rendszer. Szerinte sok feladat van a belügyminisztériumnál, amit el tudnak látni azok a munkatársak, akik elértek egy bizonyos kort.

A belügyminiszter kérdésre válaszolva azt mondta, ha tovább fokozódik a migráció, ha kiszélesedik a háború folytatása, vagy a pandémia, akkor újra be kell vezetni a veszélyhelyzetet, erre nem lehet általános válaszokat adni.

További részletek a HVG oldalán.

Archívum

Share This