logo

KMB-sek, különösen Baranyában, figyelem!

2022.07.12.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság adott elsőként részben helyt a szakszervezetünk által képviselt körzeti megbízottak panaszainak. Csak az veszít, aki nem foglalkozik az igénye érvényesítésével!

A körzeti megbízottak megbízási díja ügyében minden bírói fórum előtt pernyertességet értünk el. (Erről bővebben itt, itt és itt írtunk korábban.)

A munkáltatók eddig minden ilyen tárgyú szolgálati panaszt elutasítottak, de a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elsőként adott részben helyt a szolgálati panaszainknak, és jellemzően bruttó 405.825,-Ft valamint kamatai megfizetéséről rendelkezett.

Mérföldkőnek tekinthető a határozat, mert ezzel a főkapitányság elismerte, hogy a körzeti megbízotti beosztáshoz nem tartozik a működési körzeten kívüli járőrszolgálat; másrészt előnyös, mert az igény egy részéhez a szolgálati panasz elbírálásával hozzá lehet jutni, tehát nem kell megvárni a perbeli jogerős döntést.

Természetesen a részben helyt adó határozattal szemben érdemes bírósági keresetet benyújtani, amelyet tagjaink kérése alapján meg is teszünk, mert teljes pernyertességre lehet számítani, ami a 3 éves elévülési idő alapján bruttó 1.043.568,-Ft.

Mindezek alapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottjai juthatnak leggyorsabban járandóságuk egy részének kifizetéséhez, ha a szakszervezetünknek adott meghatalmazás útján szolgálati panaszt nyújtanak be.

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek a perbeli esethez hasonló igényük lehet, vagyis körzeti megbízottként rendszeresen láttak el a működési körzetükön kívül járőr vagy egyéb feladatokat.

Tagjainknak a jogi képviselethez elegendő a jogi képviseleti meghatalmazást megküldeni.

Nem szakszervezeti tag érdeklődök jelentkezésére is számítunk, de természetesen a jogi segítség nyújtásához elengedhetetlenül szükséges az FRSZ tagság létrehozása.

dr. Oláh Tamás kamarai jogtanácsos FRSZ Jogsegélyszolgálat

Archívum

Share This