logo

A BM-ben átadtuk a Riaszosok és a munkavállalók béremeléséért indított petíciónkat

2022.10.20.

Az FRSZ elnöke és főtitkára a mai napon átadta a rendőrség Riaszos és munkavállalói állományának béremelése érdekében indított petíciót és a közel 10 ezer aláírást tartalmazó aláíróíveket a belügyminiszter által kijelölt dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy úrnak, a BM Rendészeti Államtitkárság kabinetfőnökének.

Az aláíróívek átadása során ismertettük kabinetfőnök úrral a petícióba foglalt követeléseinket. Elmondtuk, hogy az FRSZ jól érzékelte, hogy a rendvédelmi igazgatási alkalmazottak és a rendőrség munkavállalói állománya körében erős bérfeszültség alakult ki annak következtében, hogy ezeket a kollégákat az elmúlt időszakban rendre kihagyták a rendőrségi illetmények rendezésére irányuló intézkedésekből. Az érintettek jogos felháborodásának mértékét jelzi, hogy 3 hét alatt közel 10 ezren írták alá petíciónkat.

Az átadás során kezdeményeztük a rendőrség Riaszos és munkavállalói állománya bérhelyzetének rendezésére irányuló tárgyalások mielőbbi megkezdését, és a Belügyi Érdekegyeztető Tanács összehívását.

Kabinetfőnök úr a tájékoztatást megköszönve elmondta, hogy az FRSZ Petícióját, az aláíróíveket és szóban előterjesztett kéréseinket továbbítja dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkárnak és Belügyminiszter úrnak is.

 

 

Emlékezetes, hogy az FRSZ 2022. szeptember 06-án petícióval fordult a Belügyminiszterhez a rendvédelmi alkalmazottak és munkavállalók feltétel nélküli és azonnali hatályú 35%-os béremelése érdekében. A Rendőrség nem csak rendőrökből áll! Ezért alamizsna helyett tisztességes béremelést követeltünk az összes rendvédelmi alkalmazottnak és munkavállalónak! Az elszabadult infláció Őket ugyanúgy sújtja, mint a hivatásos állományt!

Petíciónkban konkrétan azt követeltük, hogy:

  • A rendvédelmi igazgatási alkalmazottak illetményét és a rendőrség munkavállalóinak munkabérét 35%-al emeljék fel!
  • A béremelést ne évekre elhúzva, az átlagokkal trükközve, hanem azonnali hatállyal, minden rendvédelmi alkalmazott és munkavállaló számára kivétel nélkül biztosítsák!
  • A rendvédelmi alkalmazottakat és a munkavállalókat a hivatásos állománnyal egyenrangúként kezeljék!
  • A rendvédelmi alkalmazotti és a munkavállalói állomány juttatásait a jövőben ne a maradék elv alapján határozzák meg, hanem a hivatásosok juttatásainak emelésével egyidejűleg és azzal megegyező mértékben növeljék, így biztosítva a bérfeszültségek kialakulásának elkerülését.

További részletek:

Archívum

Share This