logo

Miskolcra is eljutott a Mikulás

2022.12.19.

A Főkapitányság, Zsolcai kapui épületének Nagytermében került megrendezésre az Ünnepség december 6-án a késő délutáni órákban. A feldíszített teremben, közel száz gyermek, szüleikkel együtt izgatottan várták, a Mikulás megérkezését. A hűvös terem ellenére kipirult arccal várták a Mikulás megérkezését. A nagyterem zsúfolásig megtelt, sok szülőnek nem jutott ülőhely, így ők a terem hátsó részében állva figyeltek csemetéikre. A teremben gyorsan kellemes hőmérséklet alakult ki.

A várakozás alatt megtekintették a Kalamajka Bábszínház előadását, melybe aktívan bekapcsolódtak, és lelkesen részt vettek a bábelőadásban, valamint együtt énekelték a bábokkal együtt a Mikulás dalokat.
A bábelőadás befejezését követően egy rövid szünet következett mely időt énekléssel töltötték el a részt vevők, melybe sok szülő is bekapcsolódott.

A Mikulás megérkezése után megkezdődött a csomagok kiosztása, melyre a bátrabb gyerekek egyedül mentek átvenni azokat. Volt néhány gyermek, aki csak a szülői kísérettel félve, pityeregve vette át az ajándékát. Minden gyermekkel közös fénykép is készült a Mikulással.

A csomagok kiosztása után a Mikulás, a gyerekekkel megígértette, hogy jó, és szófogadó gyerekek lesznek a következő találkozásig, elköszönt Tőlük. A Mikulás távozása után hangos zsivalygással indultak haza a gyerekek szüleikkel együtt.

Archívum

Share This