logo

Javaslatok illetményemelésre és jogszabályok módosítására

2020.03.03.

A különböző állománykategóriákban az idei évre ígért béremelés az FRSZ álláspontja szerint egyrészt a civil szférában megvalósult 8 % béremelkedésre figyelemmel aránytalanul alacsony, másrészt nem tükrözi a közszférában, azon belül is a rendvédelemben dolgozók munkájának elismerését sem. Mindezek okán 2020. évre a hivatásos állomány tekintetében minimum 15 %, illetve a tiszthelyettesi állománycsoport vonatkozásában 20 %, a rendvédelmi alkalmazottak, valamint a munkavállalók esetében 10-10 % mértékű illetményemelést kezdeményezünk!

Kezdeményeztük továbbá a Hszt. módosítását, a távolléti díj megbízási díjba történő beszámítása érdekében, az átrendelés szabályainak módosítását, az anyák védelmének javítását, a rendvédelmi alkalmazottak szabadságának, veszélyességi pótlékra jogosító munkaköreinek, és egyes beosztásokban megvalósult indokolatlanul eltérő besorolások felülvizsgálatát, a BM-es élet- és balesetbiztosítás Riasz-os állományra való kiterjesztését.

Javaslatot tettünk egyes hivatásos beosztások (pl. Hrk. ügyeletesek) besorolásának feladatkörhöz igazított korrekciójára, a KR Légirendészeten dolgozók speciális munkakörülményeinek ellentételezésére, a fizikai felmérési követelmények életkori sávozásának módosítására, valamint az RSZKI tanulóidő sorkatonai szolgálatként való elismerésére.

Az FRSZ javaslatcsomagja itt olvasható.

Archívum

Share This