logo

Állócsillag: a rendvédelmi illetményalap

2020.05.27.

Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2021. évi költségvetés tervezetét. A médiában megjelen hírek szerint jövőre jelentősen, 12,7 %-kal emelkednek a rendvédelmi kiadások, de hogy ebből a növekményből mennyi jut majd személyi juttatásokra, az nehezen állapítható meg. Ennek oka, hogy a minisztériumokra lebontott fejezeti szintű költségvetéseket az ideitől eltérő szerkezetben határozza meg a törvény-tervezet. Ami biztos, hogy a rendvédelmi illetményalap emelését jövőre sem tervezi a kormány, így az immár 14. éve változatlanul 38.650 forint marad. 

Emelkedik viszont a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak cafetéria kerete, mégpedig 200 ezerről 400 ezer forintra. Így a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején megemelt cafetéria keretre vonatkozó szabályozás állandósulni látszik. Megjegyezzük, azonban, hogy a rendvédelmi szerveknél az állomány által ténylegesen felhasználható cafetéria keret emelésére vonatkozóankonkrét szabályozás még nem jelent meg, csak annak előkészítéséről kaptunk tájékoztatást a BM közigazgatási államtitkárától.

Emelkedik viszont a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak cafetéria kerete, mégpedig 200 ezerről 400 ezer forintra. Így a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején megemelt cafetéria keretre vonatkozó szabályozás állandósulni látszik. Megjegyezzük, azonban, hogy a rendvédelmi szerveknél az állomány által ténylegesen felhasználható cafetéria keret emelésére vonatkozóan konkrét szabályozás még nem jelent meg, csak annak előkészítéséről kaptunk tájékoztatást a BM közigazgatási államtitkárától.

Archívum

Share This